kultur

Om man inte pallar att vara utomhus en solig dag som denna så erbjuder ju Internet genom youtube ett synnerligen bra alternativ. Med rätt söktermer kan man stimulera samtliga sinnen, vilket nedanstående musikvideos borde vara ett obestridligt bevis på.

Först ut är allas vår Kjell Höglund. Just denna låt kanske inte är något av paradnumren i hans minst sagt omfattande produktion. Fast det beror förstås på hur man ser det - ur ett humoristiskt perspektiv är den definitivt med och krigar i toppen. Dessutom är den en av få låtar som inte är oklar och svävande. Tvärtom..



Merle Haggard
har kanske gjort den bästa countrylåten någonsin. Tillsammans med denna förträffliga och smakfullt diskreta video, är den ett guldkorn i 1900-talsmusiken. Jag menar, strofer som "Leather boots are still in style for manly footwear" låter sig inte överträffas i första taget.. EDIT: Äsch, videon strular. Ni får nöja er med enbart låten.



Avslutningsvis har vi den serbiska uppfattningen om bra musik, manifesterad av Seka Aleksic. Stora tuttar, korta kjolar och techno på bästa balkanmanér. Ett lika märkligt som briljant inslag i denna video är männen i bakgrunden, iförda vita skjortor, flugor och chinos som spelar ukulele, klarinett och fiol.. För övrigt minns jag att Seka Aleksic spelade på serbiska föreningen i Malmö för något år sedan, vilket gav upphov till ramaskri och moralpanik i dagstidningarna. Hon utvisades sedermera ur landet på grund av sitt extrempolitiska engagemang. Hennes musik i sig borde ha varit grundval nog för utvisning dock..





Kommentarer
Postat av: Anonym

hon spelade aldrig på grekiska föreningen då, när det var disco?

2008-05-05 @ 22:00:53
Postat av: orrefikon

hon hade nog inte kunnat hålla igång med knuttarna, raggarna och modsen. de känner mig va, de säger "vi ordnar det grabben".

2008-05-05 @ 23:35:17
Postat av: Anders

Jag gillar det sista, i alla fall killarna i bakgrunden.

2008-05-13 @ 17:49:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0