Nostalgi

Under intagandet av morgonkaffet drabbades jag av längtan tillbaka till Athen - föga ovanligt och föga oväntat. Det var inte kaffet som, madeleinekakestyle, luckrade upp min minnesbank. Det grekiska kaffet var våldsamt underkänt och påminde mest om kloakvatten, både avseende smak och utseende. Näe, det var tankarna på kvällens fotbollsmatch och på hur många svenskar som kommer att vara på plats som påminde mig om att jag faktiskt sett fotbollsmatcher live med bättre inramning än Sirius i superettan - svårt att tänka sig, men likväl sant. Jag var på några matcher i Athen och såg både Panathinaikos, som är mitt lag, och AEK Athen. Det senare laget, under ett athenderby på Olympiska stadion, är nog det mäktigaste jag har sett i fotbollsväg. Den långa tunnelbaneresan i ett omtöcknat bakfullt tillstånd var tveklöst värd det, liksom mötet med en tjackpundande greksvensk utanför arenan som tiggde pengar till en matchbiljett. Enligt egen uppgift var han efterspanad av polisen för drogrelaterade brott, och jag påpekade att ett athenderby med all kravallpolis kanske inte var den bästa platsen att vistas på för hans del.. Han höll med, men viljan att se sitt älskade AEK var starkare än rädslan för att bli inburad och trakasserad av grekisk militärpolis. That's passion for you.

Den här videon spelade jag in från tillfället.


thursday I don't care about you

Believe you me, idag ska jag städa trapphuset. Vidare indirekta uppmaningar till mig om städning via anslag på porten undanbedes hädanefter. Då sätter jag mig bara ännu mer på tvären. Grannjävlar, jag ska lämna hala såpafläckar utanför era ytterdörrar som bevis på att jag städat... sedan kan ni ligga där med näsan mot den nybonade betongen och beundra min städning. Blodvitet får ni själva svabba upp.

Maskinerna är inte våra vänner, Kjell

Studentportalen i det berömda nötskalet. Någon av de feta, ostbågekladdiga systemadministratörerna måste, i vanlig ordning, har drällt med jolten i serverrummet. Säkert studentjävlar från BMC som driver fanskapet.

Från det ena till det andra så såg jag att Daniel Andersson spelar från start ikväll. För att citera en UNT-reporter så "pryder inte många idolbilder av Daniel Andersson pojk/flickrummen". Så sant. Daniel Andersson kommer att fälla Charisteas i den 33 minuten och därigenom orsaka straff. Han kommer vidare inte att stoppa Karagounis på mittfältet en endaste gång. Spektakel! Skicka hem honom i en svart sopsäck innan han hinner förstöra EM, tack.

RSS 2.0